Újabb mérföldkő a Balaton ikonikus hajójának történetében

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Beloiannisz Hajóért Alapítvány a Balatoni Hajózási Zrt-vel (BAHART). A Felek közös, deklarált célja a Beloiannisz hajó balatoni használatba történő visszaállítása, a hajó siófoki kikötőben történő elhelyezése a hajó felújításának befejezését követően a lehetőségekhez képest leghamarabb.

A Beloiannisz visszatér a Balatonra

A megállapodás alapján a Beloiannisz a lakosság számára elérhető módon a BAHART menetrendszerinti hajójaként is fog üzemelni, amint elkészül. A Beloiannisz Hajóért Alapítvány számára rendkívül jelentős mérföldkő, hogy pont került az együttműködési nyilatkozatra, hiszen az alapító okiratukban rögzített egyik alapcél eléréséhez volt kulcsmomentum:

„Nagyon örülünk, és hatalmas lépcsőfok, eddigi munkánk elismerése is egyben, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. immár partnerként, még nagyobb figyelemmel követi a Beloiannisz hajó felújításának munkálatait. A megállapodásba is belefoglalt közös célunk, hogy a Beloiannisz a restaurálási és energetikai felújítási munkálatok befejeztével újra fontos szereplője lehessen a Balaton kulturális és hajózási szcénájának.” – emelte ki Vizy Márton, a Beloiannisz Hajóért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

Sporttámogatás az új nemzedékért

A megállapodás fontos hozadéka még a sportrészleg támogatása, melynek keretében a BAHART 2024-től lehetőséget biztosít az Alapítványnak, hogy az edukációs és sport tevékenységét minőségi módon végezhesse a siófoki vitorláskikötőben. Az Alapítvány tervei szerint a területen most is működő Siófoki Vízi Sportkörrel kíván együttműködni, utóbbi szervezet ezügyben tett szándéklevelét az Alapítvány eljuttatta BAHART-hoz. A működés a nyári gyerektábor megszervezését és a 15-ös Jolle Országos Bajnokságban való versenyzést jelenti.

További közös tervek

A felek a kommunikációs tervet közösen készítik el és hajtják végre, mind a Beloiannisz Hajó felújítása és visszahelyezése, mind az Alapítvány által megvalósított Edukációs program tekintetében. Mint ismeretes, a Beloiannisz restaurálása jelenleg a Komáromi Hajógyárban folyik, a tervezett befejezésig az Alapítvány Edukációs programja a BAHART Kelén nevű hajóján zajlik. A kommunikációs terv az Alapítvány minden tevékenységét érinti, a felek bíznak benne, hogy ezzel az együttműködéssel még eredményesebbé és izgalmasabbá tehetők a projektek. 

Aktuális hírek

  • Komp

    Április 26-tól változik a kompmenetrend!

    Bővebben
  • Katamaránok

    Május 1-én sűrített menetrend Fonyód-Badacsony útvonalon!

    Bővebben
  • Csavargőzös

    152 éves a Csavargőzös - szezonnyitó április 27-én!

    Bővebben
  • Tomaj

    Megérkezett Badacsonyba és Fonyódra Tomaj, a BAHART új katamaránja

    Bővebben
  • 4 új hajó

    Történelmi léptékű fejlesztés a BAHART-nál – négy új hajó felavatásával indult el a balatoni hajózási szezon!

    Bővebben
  • Tomaj

    Sétahajózás a tavaszi szünetben az új hajók fedélzetén

    Bővebben
  • Avatás

    Első hajó fogadása, új hajók bemutatása

    Bővebben