Újabb mérföldkő a Balaton ikonikus hajójának történetében

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Beloiannisz Hajóért Alapítvány a Balatoni Hajózási Zrt-vel (BAHART). A Felek közös, deklarált célja a Beloiannisz hajó balatoni használatba történő visszaállítása, a hajó siófoki kikötőben történő elhelyezése a hajó felújításának befejezését követően a lehetőségekhez képest leghamarabb.

A Beloiannisz visszatér a Balatonra

A megállapodás alapján a Beloiannisz a lakosság számára elérhető módon a BAHART menetrendszerinti hajójaként is fog üzemelni, amint elkészül. A Beloiannisz Hajóért Alapítvány számára rendkívül jelentős mérföldkő, hogy pont került az együttműködési nyilatkozatra, hiszen az alapító okiratukban rögzített egyik alapcél eléréséhez volt kulcsmomentum:

„Nagyon örülünk, és hatalmas lépcsőfok, eddigi munkánk elismerése is egyben, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. immár partnerként, még nagyobb figyelemmel követi a Beloiannisz hajó felújításának munkálatait. A megállapodásba is belefoglalt közös célunk, hogy a Beloiannisz a restaurálási és energetikai felújítási munkálatok befejeztével újra fontos szereplője lehessen a Balaton kulturális és hajózási szcénájának.” – emelte ki Vizy Márton, a Beloiannisz Hajóért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

Sporttámogatás az új nemzedékért

A megállapodás fontos hozadéka még a sportrészleg támogatása, melynek keretében a BAHART 2024-től lehetőséget biztosít az Alapítványnak, hogy az edukációs és sport tevékenységét minőségi módon végezhesse a siófoki vitorláskikötőben. Az Alapítvány tervei szerint a területen most is működő Siófoki Vízi Sportkörrel kíván együttműködni, utóbbi szervezet ezügyben tett szándéklevelét az Alapítvány eljuttatta BAHART-hoz. A működés a nyári gyerektábor megszervezését és a 15-ös Jolle Országos Bajnokságban való versenyzést jelenti.

További közös tervek

A felek a kommunikációs tervet közösen készítik el és hajtják végre, mind a Beloiannisz Hajó felújítása és visszahelyezése, mind az Alapítvány által megvalósított Edukációs program tekintetében. Mint ismeretes, a Beloiannisz restaurálása jelenleg a Komáromi Hajógyárban folyik, a tervezett befejezésig az Alapítvány Edukációs programja a BAHART Kelén nevű hajóján zajlik. A kommunikációs terv az Alapítvány minden tevékenységét érinti, a felek bíznak benne, hogy ezzel az együttműködéssel még eredményesebbé és izgalmasabbá tehetők a projektek. 

Aktuális hírek

 • Jókai

  Kékszalag néző sétahajó indul Balatonfüredről!

  Bővebben
 • Új hajók

  Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

  Bővebben
 • Chill hajó

  Esti Chill Hajó indul Siófok Hajóállomásról!

  Bővebben
 • Cirkuszkavalkád

  Cirkuszkavalkád hajó indul Balatonfüred és Fonyód Hajóállomásokról!

  Bővebben
 • Kajla

  Utazz díjmentesen Kajlával a nyári szünetben!

  Bővebben
 • Jókai és Boglár

  Június 21-től tovább bővül a menetrend!

  Bővebben
 • Balaton katamarán

  Díjváltozás és kedvezmények a BAHART-nál

  Bővebben
 • komp

  Érkezz komppal a Balaton Piknikre! - 2024.06.14-15.

  Bővebben
 • Jókai

  Visszatért a 111 éves Jókai hajó a BAHART flottájába

  Bővebben
 • Keszthelyi road show

  Keszthely hajóbemutató rendezvény - 2024.05.26.

  Bővebben