Komp

Tihany komp

A hajó építése 2021-ben kezdődött el a komáromi hajógyárban, Szlovákiában, majd 2023 nyarán került a Balatonra. Végszerelés után 2023 végén került a BAHART tulajdonába, üzemeltetésébe.

Nevét a balatoni révközlekedés meghatározó településeinek (Tihany, Szántód) egyikéről, Tihanyról kapta. Az eddigi legnagyobb jármű befogadó-képességgel rendelkező hajója a balatoni flottának.

A 45 méter hosszú és 11,4 méter széles új komp mintegy 24 gépjárművet, 30 kerékpárt, valamint 120 utast képes egyszerre szállítani. Közép-Európában egyedülálló, legmodernebb környezetvédelmi normáknak is megfelelő motorokkal van felszerelve. A komp teljes magassága 16,46 méter. Körpanorámás felsőfedélzettel rendelkezik. A Tihany komp egyedi, Balatonra tervezett prototípus hajó. Modern formavilág és anyaghasználat jellemzi a felépítését. 4 hajtómű, 4 db Kort gyűrűvel ellátott hajócsavar segíti a komp működését.

Kiválóan alkalmas egyedi rendezvényhelyszínnek is: lehet bemutatóhelyszín vagy koncertek, egyedi programok- és sportesemények helyszíne. Fedélzete részben fedett.

  • Befogadóképesség: 500 fő