Több mint kétmillióan utaztak a BAHART hajóival idén

Több mint kétmillióan utaztak a BAHART hajóival idén

A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények is hozzájárultak ahhoz, hogy tavalyhoz képest egy héttel korábban, már október elején elérjék a 2 milliós utasszámot a BAHART hajói. A kompok 1,3 millió utast szállítottak eddig, a személyhajókon pedig több mint 700 ezren utaztak. Nemcsak az utasok száma, a kerékpárosok száma is magasabb volt október elejéig, sőt a Kajla útlevéllel utazó kisgyermekek száma is tizedével nőtt. A menetrendi személyhajózási szezon október 23-i hétvégén zárul, azonban a kompok továbbra is, az év minden napján közlekednek majd. 

 

Fontos szerepe volt a kompoknak abban, hogy a BAHART a tavalyihoz képest több mint egy héttel korábban jegyezhette a kétmillió utast, hiszen az utasforgalom jelentős részét, 65%-át ezek a közlekedési eszközök adják. Idén eddig összesen 1,3 millió utast szállítottak, tavalyhoz képest 10 ezerrel többen vették igénybe a szolgáltatást. A szállított gépjárművek száma meghaladta a 400 ezret, a kerékpároké pedig elérte a 120 ezer darabot, amely 12%-os növekedést jelent. Emellett a személyhajók forgalma szintúgy emelkedett október elejéig, az előző évnél 19 ezerrel többen léptek a fedélzetükre. Továbbá a menetrendi hajók utazóközönsége is nőtt, 14 ezerrel több utas vízi közlekedését segítették 2022-höz képest.

 

Az adatok szerint a családok szívesen hajóztak a Balatonon: közel 6000 Kajla útlevéllel utazó gyermek kirándult a magyar tengeren a BAHART hajók fedélzetén október elejéig, közel 10%-kal több, mint tavaly. A legnépszerűbb útvonalak továbbra is a Siófok – Balatonfüred – Tihany, valamint a Fonyód – Badacsony közötti távok voltak. A programhajókat 30 ezren vették igénybe, a rendezvényhajókon pedig 12 ezer fő utazott idén. Az utasszámmal együtt növekedett a jegy.bahart.hu-nak, a BAHART online jegyértékesítő felületének a népszerűsége. A 2022-es 51 ezer online vásárlóhoz képest idén 68 ezren váltottak digitális jegyet.

 

Ugyan október 23-án kifutnak az idei utolsó menetrend szerinti személyhajók, a BAHART hétvégi járatai és az egyedi hajó programok továbbra is várják az utazókat. A kompok pedig az év minden napján közlekednek.

 

Sétahajó járatok indulnak a Szigligeti Süllőfesztivál helyszínéről, valamint menetrendi hajójáratok is közlekednek Fonyód – Badacsony – Szigliget útvonalon október 21-én és 22-én. A Halloween gyerekhajók Balatonfüredről és Siófokról futnak ki október végén. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy az őszi szünetben extra sétahajó járatok indulnak a két településről. A tihanyi XXI. Gardália Napokon nézőhajó is közlekedik, míg december 2-án Mikulás hajókkal utazhatnak az érdeklődők Balatonfüreden és Siófokon.

 

Aktuális hírek

 • 42. Balaton-átúszás miatti forgalmi változások (2024. július 21.)

  Bővebben
 • Kékszalag néző sétahajó indul Balatonfüredről!

  Bővebben
 • Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

  Bővebben
 • Esti Chill Hajó indul Siófok Hajóállomásról!

  Bővebben
 • Cirkuszkavalkád hajó indul Balatonfüred és Fonyód Hajóállomásokról!

  Bővebben
 • Utazz díjmentesen Kajlával a nyári szünetben!

  Bővebben
 • Június 21-től tovább bővül a menetrend!

  Bővebben
 • Díjváltozás és kedvezmények a BAHART-nál

  Bővebben
 • Érkezz komppal a Balaton Piknikre! - 2024.06.14-15.

  Bővebben
 • Visszatért a 111 éves Jókai hajó a BAHART flottájába

  Bővebben