Tünde nosztalgiahajó

Tünde nosztalgiahajó

Az „öreg Hölgyet” 1927-ben Balatonfüreden építették. Akkor még fatestű és felépítményű hajó, a Csongor nosztalgiahajó ikertestvére.

A II. világháborúban a visszavonuló német csapatok a révfülöpi kikötőben álló utolsó két még épségben lévő hajó – a Tünde és a Kelén motorosok - gépházában is elhelyezték már a robbanóanyagot, mikor a pusztítás elkerülése érdekében a magyar hajósok a fenékcsapok megnyitásával elsüllyesztették őket, hogy megmentsék a hajót az utókornak. A hajót 1946-ban kiemelték, és helyrehozták. 1950-ben kapott acéltestet és zárt utasteret a Balatonfüredi Hajógyárban. A BAHART nosztalgiaflotta tagjaként a mai napig közlekedik és szerez számos maradandó emléket és élményt a Balatonra látogatóknak. 2022-ben ünnepli 95. születésnapját.

A századelő hangulatát idéző hajó főfedélzete nyitott, a hajótestben egy kisebb, zárt utasterem került kialakításra. Nyitott fedélzetének köszönhetően kiválóan alkalmas sétahajózásra. Színvonalas utaskiszolgálással, drinkbárral várja utasait.

A hajón wifi szolgáltatás is rendelkezésre áll.

Az igényesen kialakított nosztalgiahajó kiváló helyszínt biztosít kisebb vállalati vagy családi összejövetelekhez, legyen az születésnap, névnap, legény- vagy lánybúcsú, romantikus lánykérés, meglepetés party, céges megbeszélés, kis létszámú csapatépítő rendezvény, meeting.

A hajó legfontosabb adatai:

  • Utas befogadóképesség: 50 fő

  • Büfé: van

  • Legnagyobb hossz: 23,64 m

  • Legnagyobb szélesség: 4,81 m

Igénybe vehető szolgáltatások a hajón:

  • Édes – sós aprósütemény

  • Teljes körű italválaszték

 

 

Csatolmányok

Galéria