helka

Kulthajó - Keszthely, 2023.09.

 

A 176. hajózási szezonban Keszthely város és a Balatoni Hajózási Zrt. az őszi turisztikai és hajózási szezon erősítése érdekében álmodta meg közösen a Kulthajó szeptemberi programhajó sorozatot.

Az együttműködés során fontos szempont volt a belvárosi kulturális és Balaton-parti termékek, valamint a hajózás összekötése.

A projekt keretében Keszthely hajóállomásról a Helka hajóval tematikus járatok indultak szeptember négy szombatján. A Kulthajó kiemelten a Festetics-örökségre, mint kulturális tematikára épült, de egy-egy hétvégén ideiglenesen a hajóra költözött és bemutatkozott egy-egy keszthelyi múzeum is: interaktív pop-up kiállításokkal, meghökkentő, egyedi installációkkal, jelmezekkel, vidám gyermekprogramokkal, rendhagyó történelemórákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és játékokkal.

Az együttműködés legfőbb célja az volt, hogy akik hajóval érkeznek Keszthelyre ellátogassanak a Festetics-kastélyba, a keszthelyi múzeumokba és fordítva, illetve, hogy a Festetics-kastély és a keszthelyi múzeumok látogatói vegyék igénybe a balatoni sétahajókázást.

A város Hello Keszthely applikációjában létrehozásra került a Kulthajó kihívás a megújuló www.keszthely.hu oldalon. A Kulthajó programhajó sorozat már az első alkalommal nagyon népszerű volt.

 

Idén szeptemberben újra megrendezésre kerül a Kulthajó!

A részletek és időpontok hamarosan!

Galéria