Minőségügy és környezetvédelem

 

Integrált Irányítás

Környezet- és energiatudatos minőségpolitika

A Balatoni Hajózási Zrt. küldetése, hogy a tulajdonosi elvárásoknak maximálisan eleget téve, ügyfélorientált és hatékony működés mellett színvonalas víziközlekedési, turisztikai és műszaki szolgáltatásokat nyújtson a Balaton térségében.

A Balatoni Hajózási Zrt. jövőképe szerint Magyarország legismertebb, vezető személyhajózási társasága, egyben a Balaton térségének meghatározó, társadalmilag is megbecsült turisztikai és vízépítési szolgáltatója, amely megbízhatóan, korszerű háttérrel és képzett, ügyfélbarát munkatársakkal biztosítja a tulajdonosok által elvárt hatékony és eredményes működést.

A külső- és belső környezeti tényezők, érdekelt felek, a vállalati portfólió, valamint a cég előtt álló lehetőségek elemzése megteremtette az alapot a stratégiai célkitűzések meghatározásához.

Mottónk:

„Ha Balaton, akkor Hajózás!”

Minőség- és energiagazdálkodási irányítási integrált rendszert vezettünk be, működtetünk, és folyamatosan fejlesztünk, amely biztosítja a személy- és teherhajózási, révközlekedési, vitorláskikötő üzemeltetési, belvízi hajókarbantartási, valamint vízépítési műtárgy tervezési-építési tevékenységeink állandó, kiemelkedő minőségét, megrendelőink, utasaink megelégedettségét:

  •  a kifogástalan, pontos, korszerű és biztonságos révközlekedési, belvízi személy- és teherhajózási tevékenységet,

  •  a magas színvonalú és szigorúan ellenőrzött belvízi hajótervezési, építési, karbantartási tevékenységet,

  •  a vitorláskikötők kiemelkedő és európai színvonalú üzemeltetését,

  •  a hajóparkunk, kikötőink és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztését,

  •  a vízépítési műtárgy tervezési-építési tevékenységünk maradéktalan megfelelését a környezeti és a szakmai követelményeknek,

  •  a munkatársaink képzését, a szakmai fejlődéssel való folyamatos lépéstartást és az utas centrikus szemléletét,

  •  minden tevékenységünkben kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk megóvására, a környezeti károk megelőzésére,

  •  az energia felhasználását a szervezet méretéhez és jellegéhez igazítjuk, azonosítjuk és felügyelet alatt tartjuk azon tevékenységeinket, amik jelentős energiafelhasználást generálnak,

  •  az energiateljesítményünket folyamatosan fejlesztjük,

  •  biztosítjuk minden munkatárs számára a szükséges információt és erőforrást a célok és előirányzatok teljesítéséhez.

Meghatároztuk főbb céljainkat, a hajóparkunk, a kikötőink, a vitorláskikötők, a hajóépítés és vízi műtárgy építés folyamatos fejlesztését, a közlekedés és üzemeltetés biztonságának fokozását, a szakmai felkészültség - képzettség, a vevői megelégedettség növelését, a környezeti károk minimalizálását, az energiateljesítmény folyamatos javulását.

Feladatainkat az utasaink, vevőink, megrendelőink követelményeinek és a Balatoni Hajózási Zrt. céljainak a teljesítésével, az üzleti partnerek és a társadalom elvárásainak megfelelően végezzük, mind a szolgáltatás minőségét, mind a tevékenységünk energiagazdálkodási teljesítményét illetően.