helka

Kulthajó - Keszthely, 2023.09.09., 09.16., 09.23., 09.30.

 

A 176. hajózási szezonban Keszthely város és a Balatoni Hajózási Zrt. az őszi turisztikai és hajózási szezon erősítése érdekében álmodta meg közösen a Kulthajó szeptemberi programhajó sorozatot.

Az együttműködés során fontos szempont volt a belvárosi kulturális és Balaton-parti termékek, valamint a hajózás összekötése.

A Kulthajó program keretében a szeptemberi szombatokon ideiglenesen a hajóra költözik egy-egy keszthelyi múzeum és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, játékokkal teszik színesebbé a sétahajókázást.  A Kulthajót a Festetics György Zeneiskola tanárainak és növendékeinek zenés produkciói teszik teljessé.

Az együttműködés legfőbb célja az volt, hogy akik hajóval érkeznek Keszthelyre ellátogassanak a Festetics-kastélyba, a keszthelyi múzeumokba és fordítva, illetve, hogy a Festetics-kastély és a keszthelyi múzeumok látogatói vegyék igénybe a balatoni sétahajókázást.

A város Hello Keszthely applikációjában létrehozásra került a Kulthajó kihívás a megújuló www.keszthely.hu oldalon. A Kulthajó programhajó sorozat már az első alkalommal nagyon népszerű volt.

 

Idén szeptemberben újra megrendezésre került a Kulthajó! Köszönjük, hogy velünk tartottál!